Keresés

2011. augusztus 31., szerda

Egy boszorkány ékszeres ládikája ;-)

A szettet a következő alapanyagokból készítettem:
-ezüstözött ékszerdrót
-ékszerlánc
-a rózsát süthető gyurmából gyúrtam
-csiszolt kristálygyöngy
-üveg tekla
-tibeti ezüst fityegő és köztesek
-ónix ásvány kocka
-nikkelmentes fülbevaló akasztó




2011. augusztus 28., vasárnap

Piros üveggyöngyös dupla soros karkötő

Este csak nem bírtam magammal és készítettem még egy karkötőt és hozzá egy fülbevalót. Az alapanyag piros üveggyöngy volt, illetve tibeti ezüst távtartókat és közteseket használtam fel.


Ásványos fülbevalók

Az ásványbörzén szerzett kincsekből készült pár fülbevaló is, a legtöbbnek már van is gazdája. :)

Ónix kockákból és ezüstözött ékszerdrótból készített szerelmi csomókból készült fülbevaló:


Fehér howlitból, türkinitből és téglavörös korallból készült fülbevaló, ékszerdrótból készített díszekkel:


Türkinitből és ezüstözött ékszerdrótból készített fülbevaló:




Ásványokból készült szettek, fityegős karkötők és fülbevalók

Végre volt időm és alapanyagom ékszerezni, csak a drót hiányzott, de majd jövő héten.... Készült is jó pár ékszer, mint pl. fityegős (charmos) karkötők, hozzá illő fülbevalók, stb.
De beszéljenek a képek. :)

Fehér howlitból készült szett, Pandora dobókocka köztessel, és tibeti ezüst díszekkel:


Fehér howlitból, türkinitből és tibeti ezüst díszekből áll a következő ékszer szett, mely áll egy dupla soros karkötőből és egy hozzá illő fülbevalóból:


Piros üveggyöngyökből, fekete csiszolt üvegkristályokból, ónix ásványkockákból, és tibeti ezüst köztesekből készült ez a japán stílusú szett, karkötő és fülbevaló:


Halvány rózsaszín csiszolt kristálygyöngyökből, pandora gyöngyből, üveg teklákból és tibeti ezüst fityegőből áll ez a romantikus szett: 


Piros csiszolt üvegkristályból, roppantott üveggyöngyökből, ezüstözött ékszerdrótból készített szerelmi csomóval díszített szett, tibeti ezüst kulcs fityegővel:










2011. augusztus 27., szombat

Ásványbörzén szerzett kincsek :)

Az elmúlt pár nap forrósága elvette a kedvem az ékszerkészítéstől, de ma visszajött, úgyhogy nemsokára készülnek az új ékszerek. Vettem türkinitet, téglavörös korallt, fehér howlitot, ónix kockákat, csiszolt kristály fánkokat, üveggyöngyöket, pandora közteseket, tibeti ezüst szerelékeket, és egyéb díszítő elemeket. Ötlet rengeteg, csak kevés a drót, de jövő hét közepén abból is lesz utánpótlás. Alig várom. :)


2011. augusztus 20., szombat

Spirál fülbevalók

Egy film közben ugrott be, hogy mi lenne, ha ékszerdrótot spirál formára hajlítanék és ráfűznék gyöngyöket. Azonnal felpattantam és ezek a fülbevalók születtek. :)

Csiszolt üveggyöngyökkel:



Festett közepű kásagyöngyökkel, és két-két roppantott üveggyönggyel:




Üveggyöngyös fülbevaló, karkötő és gyűrű

Roppantott és csiszolt üveggyöngyökből készült el a mai első adag ékszer, illetve plusz egy fülbevaló a tegnapi karkötőhöz és gyűrűhöz.




2011. augusztus 18., csütörtök

2011. augusztus 14., vasárnap

És még egy szerelmi csomó fülbevaló

Most vastagabb drótból készítettem, és csak két-két spirállal. Nekem nagyon tetszik. :)


Szerelmi csomó (love knot ékszerek)

Már elég régóta kinéztem magamnak ezt a csomót ékszerdrótból, egy külföldi oldalon találkoztam vele. Aztán tegnap elkészítettem, és meg kell mondjam, jelenleg ez a kedvencem. Modern és állati mutatós, nem túl csiricsáré és még történelme is van. :) Így készítettem belőle egy medált, illetve fülbevalót, amit még nem láttam el szerelékkel, mert az bizony elfogyott és csak jövő héten kapom meg a rendelésem. :))
Szerelmi csomó eredete: A fiatal muszlim nők csomót kötnek a szőnyeg rojtjából és ezt küldik üzenetként érzelmeik kifejezésére. A kelta hagyományok szerint gyakran készítettek hasonló formájú ékszereket, az összefonódást, összetartozást jelképezve.




A kedvenc párosom. :) Korall és türkinit gyűrű, illetve fülbevaló.

Egy egyszerű, de nagyon mutatós szett, a klasszikussá vált párossal. :) Korral és türkinit ásvány splitterekből készült gyűrű és fülbevaló.


Ketrecbe zárva fülbevaló :)

Elég rég készítettem már hasonló fülbevalót, talán még akkor, amikor réz dróttal gyakorolgattam. :) Pedig nagyon tetszik az egyszerűsége, a különlegessége. Tegnap ismét kedvet kaptam hozzá, így készült el ez a fülbevaló. 10 mm-es üveg teklát foglaltam be ezüstözött ékszerdróttal.


És készült még egy fülbevaló herring bone (halszálka) technikával, fagyöngyökkel,1-1 korallal feldobva. :)



2011. augusztus 13., szombat

Egy téma, több variáció

Készítettem még két halszálkás fülbevalót, azonos alappal, kissé más befejezéssel.




Egy kicsit más...

...egy kicsit fura, egy kicsit bohókás. :) Üveg ezüst színű teklát tekertem körbe ezüstözött ékszerdróttal, melyre fém ezüst színű közteseket is fűztem. Majd ugyanilyen teklát "halszálkásítottam" és a köztesből még köré tekertem. Szerintem nagyon érdekes lett, extravagánsoknak ajánlom. :)




2011. augusztus 12., péntek

Egy nyár végi fülbevaló :)

Festett közepű kásagyöngyből, roppantott üveggyöngyből és fém ezüst színű köztesekből, illetve ezüstözött ékszerdrótból készítettem ezt a fülbevalót. Igazi nyári darab. :)


Sok ásványos szett

Egy karkötőt és egy hozzá illő fülbevalót készítettem ásványsplitterekből (korall, türkinit, hegyikristály), üveg teklagyöngyökből és akril kristálytiszta négyzet alakú gyöngyökből.


Türkinit szívecskés szett

Mostanában elég sok szívecskés ékszert készítek, nem értem, mi van velem. :)) A mai egy türkinit ásvány szívecskékből és fehér üveg teklából készült szett lett, mely egy karkötőből és egy fülbevalóból áll. Medált is készítek majd hozzá. A szívecskék 14, a gyöngyök 8 mm-esek.


2011. augusztus 11., csütörtök

Rózsaszín mámor szívecskés fülbevaló :)

Rózsaszín teklagyöngyös fülbevaló, ezüstözött ékszerdrótból, romantikus alkatoknak. :)


Fülbevalók és egy szett

Elkészült ma az első adag ékszer. :) Üveg teklát és ezüstözött ékszerdrótot használtam, valamint fém közteseket és kék opálos gyöngyöket.






2011. augusztus 10., szerda

Karkötők és fülbevaló

Tegnap párom meghozta a gyöngyöket, úgyhogy ma gyorsan készítettem is belőlük egy-két karkötőt, illetve egy fülbevalót. :) Holnap és holnapután végre lesz időm az ékszerkészítésre.

Dupla soros üveg tekla karkötő, a karkötők külön-külön is hordhatóak:



Fityegős (charmos) karkötő zenekedvelőknek és zongoristáknak :)


És egy ezüstözött ékszerdrótból tekergetett tekla gyöngyös fülbevaló.





2011. augusztus 9., kedd

Korall szett

A Siófokon szerzett korall splitter egy részét már fel is használtam. Ez most az aktuális kedvenc. :) Fülbevalót és gyűrűt készítettem belőle. A fülbevalót kiegészítettem egy akril átlátszó négyzet alakú gyönggyel.


Ezen kívül rendelésre készítettem egy tekla üveggyöngyös szettet, mely egy karkötőből és egy nyakláncból áll, melyeken 1-1 tibeti ezüst fityegő lóg.


És készült még egy fülbevaló is. Elég hosszúra sikerült. :)




2011. augusztus 8., hétfő

Vásárfia :)

Visszatértem a nyaralásból, persze nem üres kézzel. :) Siófokon vettem néhány ásvány splittert (napkő, türkinit, korall), úgyhogy ha holnap megkapom az 
ezüstdrótom, egyből nekilátok az ékszerkészítésnek. :)